10 Ting Du Bør Holde Øje med Som Iværksætter

Hvis du lige har kastet dig ud som iværksætter, eller har været i gang i et stykke tid, så er det vigtigt du holder øjnene åbne. Mulighederne, og farerne, ligger nemlig overalt og du skal være klar til at handle hurtigt og uden tøven. Vi lister her de ti ting, du skal være mest opmærksom på som iværksætter.

 

1. Mulighed for Udvidelse

En virksomhed kan pludseligt vokse hurtigt. Hvis du lukker den rigtige kunde, eller finder det helt rigtige produkt, rammes du af vokseværk. Hold derfor øjnene åbne for skilte der siger “Butik til leje” eller “Lagerhal til leje” – det kan let være du får akut brug for det!

2. Konkurrenter

Det er vigtigt at tage et godt kig efter dine konkurrenter i markedet. Forstå hvad de laver, hvad deres baggrund er og hvordan du skiller dig ud på nuværende tidspunkt og eventuelt kan gøre det i fremtiden.

3. Mulige Alliancer

Du står svagt alene – find dig derfor nogle gode alliancer. Selv dine konkurrenter kan være gode alliancer, specielt hvis I ikke laver nøjagtigt de samme ting. Snak med alt og alle, og vær åben om hvad du laver og at du er interesseret i samarbejde og at hjælpe hinanden.

4. Andre Ligesindede

Folk udenfor dit felt, men som også har interesse i iværksætteri eller dine produkter, bør du også holde øjne og øre åbne overfor. Du kan få rigtigt meget godt input den vej igennem.

5. Skattefordele

Man siger at en god revisor altid kan tjene sig selv hjem igen. Hvis en af dine konkurrenter har benyttet sig af alle de mulige (lovlige) skattefordele din type af virksomhed har, så har du svært ved at konkurrere hvis du ikke gør det samme.

6. Udgifter

Det kan være let at tænke på alle udgifter i din egen virksomhed som “investeringer” – i både virksomheden og dig selv. Pas dog også lidt på, og sørg for at skrive alle udgifter ned.

7. Banker

Der er mange banker derude, og det kan godt betale sig at være kræsen når du vælger en. Shop desuden rundt og find de bedste tilbud på virksomhedskonto, renter mv.

8. Politik

Når der bliver lavet nye regler og love inde på Christiansborg, så kan det have stor betydning for din virksomhed. Du er derfor nødt til at følge med i hvad der foregår i politik for tiden, og indrette dig efter det. Nogle gange åbner de nye politiske tiltage desuden nye muligheder for dig, og ved at agere hurtigt kan du få en kæme fordel i markedet.

9. Karrieremuligheder

Det kan godt være du brænder for iværksætteri, men det kan godt betale sig at lytte til folk der tilbyder dig jobs alligevel. Folk med forståelse og iver for iværksætteri er nemlig ofte meget værd i erhvervslivet, og hvis dit liv pludselig tager en drejning kan det være rart at kende sine muligheder.

10. Partnere

Du står stærkere når du står sammen med andre. Vær kræsen med dine partnere, men gå ikke med skyklapper – overvej hvordan alle du møder kunne skabe værdi for din virksomhed, og udvælg så de allerbedste.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492