2 kostråd der ikke er meget værd

Hvis du blev overordentligt overrasket over overskriften, så er du nok ikke den eneste. Normalt læser man om gode kostråd, men der er brug for mere fokus på dem, der ikke virker – og det er altså de fleste. Vi vil dog gøre opmærksom på to, som rigtig mange er blevet tilhængere af på det seneste. Det kan være farligt at følge dårlige kostråd, så hvis du gerne vil spise sundt, bør du holde dig til nogle helt simple og tydeligvis gavnlige råd som for eksempel at holde dig fra alt, der har mere end tre ingredienser eller primært består af sukker eller fedt. Det simpleste kostråd er kun at spise ting, der ikke er blevet behandlet på noget som helst måde, men det var de dårlige kostråd, vi ville snakke om så her har du to af dem.

Du har måske hørt, at man ikke bør drikke vand i løbet af et måltid. Rådet går på, at man i stedet bør spise før eller efter et måltid – nogle gange mindst et kvarter eller en halv time før eller efter, man spiser. Det typiske argument i den her sammenhæng er, at vandet fortynder ens mavesyre, så maden ikke kan blive fordøjet lige så godt. Det er dog ikke realistisk, som du nok kan forstå, hvis du kan huske, hvad du lærte i kemi helt tilbage i folkeskolen. For at fortynde 1 liter syre fra for eksempel ph5 til ph6, så skal du tilføje 9 liter vand. Vores mavesyre er noget lavere end dét og der er ikke en hel liter, men det samme princip gælder. Der skal altså rigtig meget vand til at fortynde vores mavesyre, så det er ikke noget, du behøver at bekymre dig spor om. Der er dog ikke nogen grund til at drikke mere end en halv liter vand i løbet af et måltid – det er faktisk slet ikke nødvendigt at drikke vand, mens du spiser, men det kan tage lidt tid at vænne sig til, men det er altså heller ikke en fordel i forhold til, hvis man drikker rimelige mængder, mens man spiser. Det kan endda være en fordel at drikke en smule vand, hvis man forsøger at tabe sig, da det øger mæthedsfornemmelsen.

Noget andet du måske har hørt er, at du kan kurere dine autoimmune sygdomme ved at følge en eller anden speciel diæt. I nogle tilfælde som for eksempel paleo går man lidt i den rigtige retning, men for det første kurerer det aldrig autoimmune sygdomme helt, og for det andet bør du i stedet snakke med en rigtig diætist omkring eliminationsdiæter – eller hvad de nu lige mener, er det rigtige for dig. Der er stor forskel på mennesker, når det gælder diæt, så det giver god mening at snakke med en, som kan finde ud af, hvad der er bedst for lige præcis dig.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492