5 svenske tøjmærker du ikke må snyde dig selv for

Sverige er kendt for mangt og meget og navnet giver mange associationer. Manges tanker henledes helt automatisk på smukke skove, Ikea , Astrid Lindgren og bilmærket Saab. Svenskerne gør det dog også godt på den internationale modescene, hvor danskerne blot har en omsætning på en fjerdedel af den svenske industri. At svenskerne har opnået så stor en succes i modebranchen skyldes blandt andet deres foreningen af god kvalitet til acceptable priser kombineret med et stilfuldt design.

H&M

Det internationale modebrand H&M blev grundlagt i 1947 og behøver næppe nogen yderligere introduktion, trods mange af deres kunder formodentlig ikke skænker det en tanke, at det er et svensk tøjmærke. Med deres enkle design der både kan bruges til hverdag og fest uden at være prangende og samtidig til en pris, hvor alle kan være med, har gjort H&M til Europas største tøjkæde tillige med, at de har butikker i 61 lande på verdensplan.

Bjørn Borg

Tennislegenden Bjørn Borg var inspirationskilden til dette modebrand, som blev grundlagt i 1982. Selvom Bjørn Borg laver meget andet end undertøj, er det her, de har deres største vision, nemlig ønsket om at blive the Champion of the world of underwear. Dette har de tænkt at gøre ud fra deres fire krav om, at det skal være sexet, stilet, sporty og behageligt. Trods mange år på toppen går det stadig rigtigt godt for Bjørn Borg, der i dag er synonym med høj kvalitet, behagelig pasform og farverigt design samtidig med det er trendy og afslappet.

Tiger of Sweden

I den dyrere ende af skalaen gør et brand som Tiger of Sweden sig betydningsfuld. Ikke mange ved at Tiger of Sweden blev grundlagt i 1903 og dermed har mere end 100 år på bagen i modebranchen. Her får du et elegant, klassisk og stilrent design sværget til af modeelskere såvel som trendsættere. Den helt store succes fik brandet i 1990’erne, hvor det lykkedes med at markedsføre klassiske jakkesæt med en unik pasform og et strømlinet snit.

Filippa K

Filippa K blev grundlagt i 1993 og har siden opnået status som en af Skandinaviens mest succesfulde brands. Brandet er kendetegnet ved et simpelt og funktionelt design med rene linjer, god pasform og nedtonede farver. Materialerne er lækre og kvaliteten i top. Med Filippa K får du et tidløst, sofistikeret look med et moderne touch.

Acne Studios

Acne Studios blev grundlagt i 1996 og er siden ekspanderet langt ud over Sveriges grænser. Acne Studios er i dag Nordens største modebrand og viser kollektioner i Paris to gange årligt. Succesen har de fundet i den rette balance mellem det enkle, elegante og dog progressive, hvilket resulterer i både stilrene klassikere kombineret med styles, der skiller sig ud i særligt farvevalg og materialer. Acne Studios forstår at forny sig selv i hver kollektion, og netop det er måske hemmeligheden bag den store succes.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492