Derfor er Din Skostørrelse så Utroligt Vigtig

Jeg elsker at tage med veninderne ud for at shoppe, men jeg tror faktisk at de værdsætter at have mig med endnu mere. Jeg er nemlig den fornuftige stemme, der får dem til ikke at lave de køb, som de senere vil komme til at fortryde. De bander og svovler af mig, når jeg rynker på næsten ude i storcenteret, men de ender altid med at takke mig for mine input.

Jeg elsker nemlig at shoppe ligeså meget som enhver anden pige, men jeg er vokset op som realist. Selvfølgeligt har jeg lavet nogle dumme køb en gang imellem, men det var altid noget der virkelig gik mig på, og fik mig til at rette adfærd. Det ser jeg dog ikke helt hos mine veninder. Specielt når det kommer til sko!

Min gode veninde Andrea har for eksempel den største skosamling af alle dem jeg kender. Det er der som sådan ikke noget i vejen med: hvis hun gerne vil have mange sko, så skal hun da have lov til det! Problemet er imidlertid, at det kun er cirka en tiendedel af skoene hun overhovedet har lyst til at gå i. De andre har hun måske brugt en enkelt gang, eller aldrig taget ud af æsken. Det er meget ofte fordi skoene er enten for store eller for små.

Men hvis skoene ikke passer, hvorfor køber Andrea dem så alligevel? Ja, det kunne jeg også godt tænke mig at vide. Men når hun er ude at købe sko, så er det som om hun helt glemmer logikken. Det er som om hun er fuld og på jagt efter mere sprut: fornuften er forsvundet, og det er impulserne der tæller. Hvis hun først har forelsket sig i en ny sko, så kan hun finde på alverdens undskyldninger for, at det ikke gør noget hendes størrelse ikke er tilgængelig. Pludseligt mener hun godt, at en sko kan ”udvide” sig to-tre størrelser, selvom det aldrig er lykkedes hende før. Eller også mener hun, at hendes nye slankekur nok også får hendes fødder til at blive mindre. Eller at et par tykke strømper fint vil kunne fylde en alt for stor stilethæl ud – også selvom hun aldrig kunne drømme om at tage strømper på i sådan en!

Så gang på gang må jeg minde Andrea om, at sko ikke er ligeså tilgivende som en gestuz kjole. Man er nødt til at have skoen i den helt rigtige størrelse, og der er ingen tricks eller fiduser der kan lave om på det. De gange hun har valgt ikke at lytte til mig, er det altid endt på samme måde: endnu et par sko på hylden, der aldrig bliver brugt. Derfor har hun nu forstået, at skostørrelse er utroligt vigtigt, og at hun skal lytte til mig når jeg siger nej.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492