Det er et forældrekøb – her er de bedste gaver til en nylig student

Når man flytter hjemmefra, kan tilværelsen og alle de nye ansvar virke overvældende. En ting som mange unge glemmer eller forsømmer er indretningen af deres nye bolig. Det kan være fordi de ikke har tid eller simpelthen ikke har råd til at indrette deres nye hjem. Her kan forældre og familie træde til, og til jer bringer vi nu en liste af tips til indkøb:

  1. Når unge mennesker flytter hjemmefra er det ofte at de fuldstændig glemmer at alle hjem kræver planter. Derfor kan du overraske studenten med en blomst. Kaktusser er et sikkert hit, da de kræver minimal vedligeholdelse og holder længe. Her er der også mulighed for at tilføje lidt ekstra og indsætte en spændende krukke eller vase.

Det er i hvert fald sikkert at en buket også vil pynte gevaldigt ovenpå de mange pizzabakker.

 

  1. En lampe fra en af Danmarks mange kendte designere. PH-lampen er en klassiker, som vil skabe stemning og fremkalde anerkendende nik hos enhver gæst. Et tidløst design sørger for at den også vil passe ind i en ung studenterbolig. Eksempelvis findes den tidløse 3/2 bordlampe, hvis design og kvalitet er sikret i mange år fremover. En gulvlampe fra AJ kan også være en ekstra fin gave, hvis nogen i husstande har forstand på mærker. Den kendte arkitekt Arne Jacobsen står bag dets design.
  2. Fyldt køleskab. Dette punkt er lidt en afstikker. I stedet for at købe designermøbler og pyntegenstande, så sørg for at den unge student kommer hjem til et fyldt køleskab! Måske endda lav noget mad til dem, som i de gode gamle dage? Du kan være sikker på at få ting vil glade unge mere end mad i dag! En anden idé i denne kategori kunne være en kasse fyldt med rengøringsartikler, det er der en uudtalt mangel på i danske studenterboliger.

 

  1. Plakater med motiver eller citater, fra en af de mange sider som sælger plakater. Nøgne vægge kan virke kedelige og livløse, så derfor er det vigtigt med noget farve til omgivelserne. Mange danske designere har også produceret plakater og mindre tryk. Eksempelvis ”Gruk” af Piet Hien der indeholder halv-filosofiske citater om alt og intet. En anden mulighed er også en plakat fra en film, oftest en god idé at tage en som den der modtager plakaten synes om. En sidste mulighed er et ægte maleri, lavet af en kunstner. Oftest ikke så dyre og så kan man også få lavet særlige bestillinger. Et godt maleri kan passe ind i enhver stilart.

Mulighederne for at forskønne dit barns tilværelse er mange, men du skal først og fremmest overveje hvordan du vil starte. Det er vigtigt ikke at blande stilarter og der skal også overvejes hvordan du vil bruge de nyeste trends.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492