Fordele og ulemper ved forskellige børnenavne

Det kan være sjovt at kalde sit barn noget helt unikt eller opkalde dem efter for eksempel et familiemedlem, men man bør altså også lige tænke på, hvilke konsekvenser det kan have for ens barn på lang sigt. Vi kunne selvfølgelig godt alle sammen tænke os, at vi levede i en verden, hvor man ikke behøvede at tage højde for mobning og så videre, men det er nu en gang ikke den verden, vi lever i – så vær realistisk og spar dine børn for nogle dårlige dage i skolen. Vi behøver vist ikke nævne, hvad det i værste fald kan ende ud med, men vi vil stadig lige gøre opmærksom på en række fordele og ulemper ved nogle forskellige børnenavne.

Hvis man for eksempel kalder sit barn for louis poulsen, bliver han jo nok spurgt en del gange i løbet af sit liv, om han er glad for lamper. Det giver ikke vildt meget mening, men sådan er det jo så tit med den slags humor, der drejer som om folks navne. Nu kaldte vi det humor, for vi kunne bestemt ikke finde på at bruge det på andre måder, men det skal da nok passe, at nogle dumme børn ville finde på en måde at bruge det som undskyldning for at mobbe dit barn. Som sagt er det trist, at vi skal have sådan noget med i tankerne, når vi navngiver vores børn, men det er nu en gang bedst at se sandheden i øjnene.

Vi behøver ikke kun snakke om de ulemper, der kan være ved at give sit barn et bestemt navn, for der kan faktisk også være nogle helt specielle fordele ved nogle navne. Bo Om eller Ib Om er for eksempel to af de korteste navne, man lovligt kan døbe sit barn i Danmark. Der er både fordele og ulemper ved at have et kort navn, men langt hen ad vejen er det fordelene, man oftest støder på. Hvis du har et langt navn, så er du helt sikkert stødt på, at du har været nødt til at skrive meget småt for at udfylde nogle papirer. Det tager båder længere tid og kan være nærmest umuligt, når man har et langt navn, hvorimod folk med korte navn kan skrive så stort, som de har lyst til og nøjes med at bruge et enkelt sekund.

Når det så er sagt, så er der faktisk også en del fordele ved lange navne. Man kan for eksempel give sit barn flere navne, så de selv kan vælge, hvad de vil kaldes – eller i hvert fald har to muligheder. Noget andet er, om ens navn starter med A eller Å, hvilket har betydning for, om man er øverst eller nederst på mange lister. Nogle gange er øverst godt, mens man andre gange hellere vil være nederst. I sidste ende skal du bare være glad for det navn, du giver dit barn.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492