Her kan du få kvalitet der varer hele livet

En af de helt store problemer med hensyn til bæredygtighed er, at vi forbruger i så stor grad. Det skyldes langt hen ad vejen at vi køber ting, der hurtigt skal udskiftes – eller i hvert fald bliver det. Når det er tøj, vi snakker om, så er det typisk et problem med, at alt for mange absolut vil have det nyeste nye og altså er faldet i en forbrugerfælde, hvor det slet ikke ville være forkert at kalde de metoder, der bliver brugt til at få os til at forbruge mere, for hjernevask. Der er nemlig tale om både big data, studier inden for både neurologi, psykologi og samfundsvidenskab, samt et strejf af maskinintelligens, som optimerer al deres kommunikation med deres målgruppe til at få dem til at købe så meget som muligt – få os til at købe så meget som muligt. Med artikler som den her kan vi forhåbentlig modvirke det en smule, så læs med her om, hvordan du kan forbruge mindre ved at købe kvalitet, der varer hele livet.

Lad os starte med tøj, som vi jo allerede har nævnt. Der er desværre ikke rigtig nogen, der specialiserer sig i at lave tøj, der både ser godt ud og holder en hel livstid, men du kan i hvert fald få noget, der kan holde i meget længere tid end de par måneder eller år, som de fleste bruger deres tøj, før de skifter det ud. I det her tilfælde bør du altså forsøge at bruge dit tøj i længere tid ved eventuelt at lappe, farve eller på anden måde holde det i live så længe som muligt.

Tasker er en af de ting, som alt for mange køber i hvert fald et dusin af i løbet af deres liv. Det er da helt hen i vejret, når det slet ikke er specielt svært at lave en, der kan holde i 100 år, hvis den bliver behandlet godt. Hvis du også synes vores klima er værd at beskytte, så overvej at købe en enkelt kvalitetstaske til hvert formål, som du så eventuelt får repareret, hvis det nogensinde bliver nødvendigt. Det kan for eksempel være en nunoo taske til dagligt brug og en The North Face rygsæk til de situationer, hvor du har brug for lidt mere.

Sidst men ikke mindst ville det da være rart at have en smartphone, hvor man bare skal udskifte dele, når de bliver forældede eller går i stykker. Det er desværre ikke en mulighed endnu, på trods af at et nyt projekt blev foreslået for nogle år siden, der lige netop fokuserede på den her form for modularitet. Hvis vi er heldige kan det da stadig være, at vi får sådan en smartphone i løbet af de næste fem til ti år. Der er trods alt sket meget på det område, hvis vi ser tilbage i en tilsvarende periode.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492