Hold dit våben rent!

Når man har med våben at gøre skal man altid sørge for at have styr på sit udstyr. Nogle våben kræver mere regelmæssig vedligeholdelse end andre og det er derfor vigtigt at man har de passende våbenpleje til opgaven. Hvad end om det er en dolk eller en riffel skal de vedligeholdes. Når man er riffelejer er det vigtigt at holde alle dele i sin riffel olieret og rengjorte. Forstil dig at være ude på jagt og du spotter den store hjort du altid har drømt om at skyde. Du tager geværet op til skulderen og ligger kinden mod kolben og sigter gennem sigtekornet. Du sætter fingeren på aftrækkeren og begynder at klemme lige så stille til. Lige idet du tror projektilet bliver sendt afsted går din riffel i baglås. Hjorten slipper væk og du må gå tomhændet hjem med en riffel der trænger til at blive rengjort. Jagt og skydning er to typer sport hvor udstyret betyder ligeså meget som dit talent. Krudtslam i løbet kan betyde at du skyder en smule upræcist. Dette kan enten betyde at du misser dit mål eller ikke rammer dyret der hvor det var tiltænkt, og det nu ligger og lider, i stedet for at være død på stedet.

En velholdt kniv er også vigtigt for at den ikke ruster og bliver sløv. Et velholdt blad vil altid holde meget længere end et ikke vedligeholdt blad. En sløv kniv er lige så ubrugeligt som et net til en hundelort, den kan måske godt løse opgaven, men det er langt fra ideelt. En kniv skal være slebet og i sin skede når den ikke er i brug. Olier gerne din kniv efter den er blevet rengjort – dette hjælper mod rust og forlænger derved levetiden for din kniv.

Det kan naturligvis være svært at vedligeholde sit våben til perfektion hvis man er ude i naturen og skal være der i flere dage i streg. Forsøg dog at skille de største dele af din riffel ad og kør rensesnoren igennem for at rense løbet. Bruger du optisk sigte skal dette også vedligeholdes. Har du ikke styr på dit sigtemiddel kan det også spille en stor rolle i om du rammer målet eller ej.

Så hold styr på dit udstyr og sørg for det altid er i optimal stand og rengjort, både for din egen og dyrets skyld. God rengøring og god jagt.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492