Natur i storbyen – Sådan gør du

Du bor inde midt i storbyen i en lejlighed. Det har da helt sikkert sine fordele: du er nærmest i gå-afstand til alt du skal bruge, og ellers er den offentlige transport hurtig og effektiv. Der er arrangementer hver eneste dag, og du kan altid finde dig en ny oplevelse, hvad end det er en koncert eller mad fra en eksotisk restaurant. Der er dog ting man godt kan savne, når man bor i en betonklods midt i en beton-jungle. Ville de ikke være rart, hvis man kunne bringe lidt natur ind i det hele?

Vi mennesker elsker naturen, fordi vi oprindeligt stammer fra den. Vores hjerner er igennem millioner af år blevet indrettet til at sætte pris på naturen og de ting den kan give os. Når vi er sepereret fra naturen for længe, bliver vi let deprimerede og får brug for at “komme væk”. Det er vores indre overlevelses-instinkt, der ikke helt har forstået at mad kan fås nede ved den lokale købmand, og vi har rent vand i vandhanen. I vores hoveder, er naturen den livgivende magt, og vi er derfor tiltrukket af den i så høj grad, at det er hårdt for os at være sepereret fra den i længere perioder.

Hvis du godt kunne bruge lidt farver i hverdagen, og få et større smil på læberne, så hjælper det at komme ud i naturen. I en travl hverdag for et storbymenneske, kan det være svært at finde tid til dette. Hvis vi ikke kan komme til naturen, må naturen komme til os!

Alt hvad det kræver for at komme i gang, er en altankasse. Hvis du har en altan at hænge den på, er det selvfølgelig det mest optimale. Selv hvis du ikke har, er det dog ikke en begrænsing – du kan ganske enkelt hænge den op indenfor, et sted hvor den stadig kan få lys fra et vindue.

Hvad du har lyst til at plante afhænger af dit temperament og behov. Hvis du er den romantiske type, eller godt kan lide at tænke på dig selv som lidt af en prinsesse, så er roser selvfølgelig oplagte. Det kan også være mere praktiske ting, som krydderurter eller en luftrensende plante som Guldranke. Mulighederne er mange, og du kan selvfølgelig skifte imellem dem fra gang til gang.

Det er virkelig ikke svært at komme i gang. Selv i storbyen er det let at finde muldjord i byggemarkeder eller endda ved købmanden. Hvis du ikke kan finde noget, så kør ud til det lokale koloniehave kvarter, og spørg dig for. Så hænger du bare altankassen op, smider jorden i og planter dine frø. Læs instruktionerne på din frø-pakke, og vand dem med jævne mellemrum.

Det lyder måske som en større omgang, specielt hvis du er den travle storby type. Det er dog tid der er godt givet ud, da det giver dig et ekstra boost af overskud og velvære i dagligdagen.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492