Praktiske tips til den studerende der flytter hjemmefra

Så har du fået sparket ud fra mor og fars hus, og skal til at stå på egne ben. Det er både vildt spændende, dejligt befriende og en anelse skræmmende. Det bliver godt at vise hvor selvstændig du kan være, og at have friheden til at gøre lige hvad du vil. Du er ikke længere underlagt de gamles sære regler, og hvis det er is du har lyst til til morgenmad så er det da det du spiser. Samtidig er du dog nok klar over, at du kommer til at stå overfor nogle udfordringer du ikke har skullet klare før. En lille del af dig erkender nok også, at dine forældres regler nok var baseret i andet end “gammelmands snak”, og frygter lidt at skulle opleve konsekvenserne af dine nyvundne frihed. Men du skal nok klare den, ligesom tusinder har gjort før dig. Det kan dog være rart at få lidt tips med på vejen, så man ikke skal lave alle fejltagelser selv. Efter utallige interviews med studerende har vi derfor samlet et par praktiske tips, der kan gøre din overgang til eget hjem noget lettere:

 

Tip #1: Udskyd aldrig opvasken

Opvask er ikke den sjoveste ting i verden at skulle tage sig af, og den bliver derfor ofte udskudt. Derhjemme var det noget mor klarede, og hun smed det nok endda bare i en opvaskemaskine og så var det klaret. I din studiebolig skal du vaske op i hånden, og det gider du ikke. Det kan dog godt betale sig at tage opvasken løbende i stedet for at lade den bygge sig op. For det første er det faktisk ganske overskueligt at vaske en enkelt tallerken, et glas og et sæt bestik af. Så er det klaret, køkkenet er lækkert og overskueligt, og det tog kun et par minutter. Hvis du lader opvasken bygge sig op bliver den hurtig klam og uoverskuelig. Hvis det er helt umuligt for dig at klare opvasken løbende, så overvej at købe en bordopvaskemaskine.

 

Tip #2: Lær nu det tøjvask

En af de ting mange studerende bliver chokerede over når de skal stå på egne ben er, hvor mange knapper der er på en vaskemaskine. Du har travlt nok med dit eget studie, skal du nu virkelig til at læse raketvidenskab ved siden af for at få vasket dit tøj? Det er dog slet ikke så svært som det ser ud – det kræver bare at nogen viser én hvordan man gør. Før du flytter hjemmefra kan det derfor betale sig at bede sine forældre lære dig hvordan du vasker dit eget tøj, så det ikke er helt nyt når du skal ud at stå på egne ben. Hvis du først er flyttet derud, så må du enten tage chancen og prøve dig frem, eller spørge en anden på kollegiet eller hvor du nu bor. Har du egen vaskemaskine kan du eventuelt læse manualen.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492