Sådan laver du din have om til et køkken

Din have har mange elementer, der kan gøre det til dit helt eget udendørs køkken. I en have kan du alt fra lave maden til spise den. Det lyder måske lidt atypisk, men løs med og find ud af, hvordan og hvorfor de kan være en god idé. Ting såsom et bålfad og flere weber tilbehør vil forbedre dine muligheder.

 Det er ikke alle der har en have. Nogle bor i lejligheder og derfor måske har en kolonihave, som sagtens også kan bruges. Andre ønsker længe efter en have, da man rent faktisk kan mange ting i en have. Nogle af de ting, som de fleste glemmer, er at en have også er et køkken.

I din have kan du plante grøntsager, som du kan bruge til maden. I Danmark kan de være svært at arbejde med visse typer af planter, dog kan du sagtens dyrke grøntsager såsom vindruer, tomater og gulerødder i Danmark. Der findes mange flere varianter, som du kan læse mere om på nettet. Har du lyst til at dyrke et bredt udvalg af planter og grøntsager, så kan du også købe dig et lille – eller måske endda stort – drivhus, som bestemt får væksten af planter og grøntsager til at toppe.

 

Tilberede mad

Når du skal tilberede mad i din have, snakker vi ikke komfur eller ovn. Vi snakker grill. I en have kan du nemlig grille maden, så du får smagen af ild med. Du kan bl.a. bruge et bålfad, hvor du kan tilberede kød, grøntsager, suppe, ris og meget mere. Faktisk kan du tilberede alt det du ville i en ovn eller et komfur. Fordelen ved et bålfad er bare, at du får smagen af ild med. Du får nemlig varmet maden op med ild og ikke med gas. Nogle synes helt klart at dette er en fordel, mens andre ikke kan smage forskel på de to ting. Vil du hellere tilberede maden med en grill, kan du altid også købe en grill, der kører på gas. Weber tilbehør kan du også købe, så du f.eks. kan få en pizzasten til din grill. Her kan du altså også tilberede pizza og brød i din grill. Du kan desuden også tilberede brød og pizza med pizzastenen med dit bålfad. Du kan købe mange weber tilbehør, der gør dine muligheder større når du skal tilberede mad i haven. Med et bålfad kan du desuden også lave snobrød til børnene og kaffe og te til de voksne.

 

Spise maden

Selvfølgelig kan du også spise maden i din have. Og det har du nok også gjort før. Når solen ikke gemmer sig, så er de fleste ude i haven og spise aftensmaden. For hvem vil ikke nyde en god omgang mad i det dejlige vejr? Du kan stille nogle havemøbler udenfor eller så kan du sagtens flytte spisebordet ud. Sværere bliver det ikke. Nyd maden i haven i det dejlige vejr, mens du samtidigt nyder en kold drink. Det er jo ikke altid vejret stemmer for, så gør det nu, hvor du kan.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492