Sådan sætter du dit personlige præg på hjemmet

Den skandinaviske bolig og dens indretning har sine tydelige karakteristika: rene linjer og hvide overflader, og derfor kan mange boliger i det nordlige Europa nemt komme til at minde utrolig meget om hinanden i udseende. Det er ikke nødvendigvis en negativ ting, men i en boligtrend, der bugner af hvide overflader, rene linjer og minimalistisk indretning kan det være en god idé på en eller anden måde at sætte sit personlige præg på boligen, så den får sit eget udtryk. Det skal ikke kræve det store, for den karakteristiske nordiske bolig skal naturligvis bevares, og derudover skal det ikke koste alverden i hverken tid eller penge at personliggøre din bolig.

En lille ting, der skiller sig ud

Det kan både være stort og småt, der skal være med til at personliggøre dit hjem og give et indblik i, hvem der bor i hjemmet. Et hyggeligt projekt, som kan fylde en lidt større del i din bolig, er en billedvæg, som kan bestå af en masse forskellige billeder – både store og små. De behøver ikke alle være kunstværker eller dyre billeder, men kan i den grad også være dejlige minder i form af postkort, tegninger, kort og lignende.

Og nu vi er ved vægdekoration, er en anden mulighed de skønne og populære by plakater, som findes i adskillige designs, farver, størrelser og naturligvis byer. Byplakater fortæller om dig og din baggrund eller din nuværende situation, og den vil altid give anledning til samtale og spørgsmål. Du bestemmer selv, om den skal være et udtryk for din barndomsby, din nuværende by eller måske en skøn by, som du har et tæt forhold til og ofte tilbringer tid i. Se de mange forskellige varianter hos Plakatdyr.

Er du forælder og får du ofte fine tegninger fra din søn eller datter, kan (nogle) af disse også sagtens pryde indretningen. Find en rigtig smuk ramme, fx i guld, og lad tegningen komme til sin ret ved at hænge den op på væggen og lade den indgå sammen med alle de andre skønne ting, du måtte have på væggene.

Har du i tidens løb modtaget nogle arvestykker, som ikke helt passer ind i resten af din bolig, er det måske på tide at revurdere de gamle klenodier. Kig på dem med nye øjne og find deres charmerende træk. Måske trænger de til en kærlig hånd, så de er klar til at blive taget i brug på ny. Et arvestykke fra familien er i den grad et personligt indspark i indretningen, som med stor sandsynlighed vil blive spurgt nysgerrigt ind til af andre familiemedlemmer og gæster.

Nøglen til at tilføje et personligt element derhjemme er helt klart at finde den eller de skæve ting, som stikker ud fra den ofte hvide og neutrale indretning, som typisk findes i Norden. Det behøver ikke være store hobbyprojekter, du kaster dig ud i, men i stedet mindre ting og effekter, som er placeret rundt omring i boligen for at bryde med det dominerende, hvide look.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492