Sådan Starter du en Samtale Med Hvem Som Helst

Vi danskere er generelt ikke særligt glade for, at starte samtaler med fremmede. Det kommer selvfølgeligt lidt an på, hvor man bor i landet. Overordnet set kan man sige, at folk i storbyerne plejer at holde sig mere til sig selv, hvor folk på landet har en tendens til at snakke mere med menneskerne omkring sig. Men sammenlignet med andre landet, er Danmark overordnet set ret introvert. Man kan selvfølgeligt spørge om vej på gaden, og typisk få rigtig god hjælp – men det er lidt ubehageligt for begge parter, sådan at være involveret i en samtale med en fremmed.

Men det er faktisk rigtigt sundt at tale med fremmede. Når vi taler med nye mennesker, så udvider vi både vores egen og deres horisont, og vores netværk vokser. Jo flere mennesker vi kender, jo bedre står vi i denne verden. Der findes ikke et eneste menneske derude, som du ikke kan lære et eller andet af. Vi er alle vidt forskellige, og er vokset op med forskellige syn på verden. Det handler ikke så meget om, at nogle er rigtigt eller forkert på den, men mere at vi alle har en lille bid af sandheden. Ved at kombinere alle de forskellige vinkler, får vi det bedst mulige billede af, hvordan tingene hænger sammen.

Men hvordan starter man så lige en samtale med en fremmed? Først og fremmest så skal man ud over sin frygt for at starte en samtale. Det kan kun ske, ved at øve sig. Du er nødt til at presse dig selv igennem det ubehag du føler nok gange til, at du ikke længere finder det ubehageligt. Du er nødt til at lære din krop og din hjerne, at der ikke er nogle negative konsekvenser ved at snakke med en fremmed. Et godt råd her er, at starte med 10 fremmede mennesker hver dag, de næste 30 dage. Det er selvfølgeligt noget lettere i en storby, end det er ude på landet. Jeg vil desuden råde dig til, at sige ”Hej!” indenfor 3 sekunder af, at du ser den fremmede. Det vil nemlig betyde at du er i gang  med samtalen, før du kan nå at overtænke det hele.

Derefter bør du stille dem et spørgsmål. Danskerne er glade for at hjælpe, så det vil næsten altid blive taget godt imod. Derefter kan du give dem et ærligt kompliment, og så gå i gang med emner indenfor FORD. Hvad mener jeg med FORD? Jo, det er begyndelsesbogstaverne på hvert af de ”sikre” emner: Family, Occupation, Recreation og Dreams. På dansk er det altså familie, job, sjov og drømme. Spørg ind til deres familie, hvad det er de arbejder med, hvad de godt kan lide at lave i deres fritid, og hvad de har af drømme. Folk elsker at snakke om den slags! På et tidspunkt vil du så finde ud af, at I har noget tilfælles. Det kan være personen drømmer om, at eje en Renault Twingo, og at du selv er Renault fan eller ejer. Så kan I snakke om det. Samtalen vil hurtigt begynde at føles helt naturligt på dette punkt.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492