Tre rygter bilforhandlerne prøver at prakke dig på

Vi har allesammen hørt historierne, om brugtbilsforhandlerne der er lige kække nok med deres salgsmetoder. I disse dage er det heldigvis blevet langt bedre, fordi forbrugerne er blevet skarpere og bedre informerede. Vi falder ikke længere for de billige tricks og en sælger der forsøger at presse os. Langt de fleste bilforhandlere har lært, at det bedste for deres forretning er at hjælpe kunderne på den bedst mulige måde, fremfor at prakke dem noget på de ikke har brug for. Et godt forhold til kunden giver flere penge i sidste ende, og lader alle parter sove godt om natten.

Desværre hænger nogle af de gamle rygter stadig ved, og der er også brodne kar i branchen der fortsat spreder usandheder. Af og til sker det endda, at disse rygter lyder så overbevisende, at selv velmendende forhandlere kan ske at fortælle dem ukritisk videre. Det er derfor vigtigt at du som forbruger selv kender til de usande rygter, når du skal navigere rundt i at få dig en bil.

 

Rygte 1: Det kan aldrig betale sig at købe nyt

Den har vi nok allesammen hørt. Så snart du har kørt din splinternye bil ud over kantstenen, falder den helt vildt i værdi. Folk konkluderer så på den baggrund, at det aldrig kan betale sig at købe nyt. Det er selvfølgelig rigtigt, at du på den korte bane holder værdien bedre ved køb af en Brugt Bil. Hvis du kan gøre en god handel når du køber den, og måske endda presse prisen lidt op når du sælger, så taber du ikke nødvendigvis noget. Til gengæld er der udgifter med en brugt bil, du ikke har i samme grad med en ny en af slagsen. På den lange bane er udregningen derfor ikke helt så simpel. Der er fordele og ulemper ved at købe ny bil, og det kan ikke koges ned til at det “aldrig kan betale sig” at købe nyt.

 

Rygte 2: Leasing er en fælde

Sælgere der ikke har kundens interesse for øje, kommer let til at svine leasing til. Det gør de selvfølgelig kun, hvis de ikke selv tilbyder leasing – hvis de kun sælger nyt eller brugt, så vil det jo umiddelbart være en dårlig forretning at snakke godt om leasing. En leasing bil kan dog være en rigtig god mulighed alt efter dine behov. Du skal ikke bekymre dig om alle de ting, en bilejer skal bekymre sig om, og det er for mange et kæmpe plus. Det afhænger af din økonomi og situation, så nej: leasing er ikke en fælde.

 

Rygte 3: Kilometertælleren betyder alt

Hvad end det er en brugtbilsforhandler, eller en sælger af nye biler, så kan du ske at høre dette. Ham der sælger den brugte bil vil pege på kilometer-tælleren og fortælle hvor god en bil det er fordi den har kørt så lidt. Ham der sælger nye biler vil vise dig at kilometertælleren (selvfølgelig) viser 0, og at det er et kæmpe plus. Det er dog en enkelt parameter, der har meget lidt betydning for bilens stand i sig selv. Brug den som indikator på hvad du bør kigge efter på bilen, men tro ikke at den betyder alt.


Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/typeddk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 492